AKP'nin Meclis'e sunduğu "Cinsel istismar" önergesini protesto eden kadın örgütleri, Meclis'in önünde toplandı.
Başbakan Binali Yıldırım, büyük tepki çeken"cinsel istismar" önergesini geri çektiklerini açıkladı.
Önergenin geri çekilmesinde, kuşkusuz en büyük pay, sokağa dökülen ve Meclis önüne toplanarak tasarıya tepki gösteren kadınlarındı.
AKP'nin Meclis'e sunduğu "cinsel istismar" suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önergeyi protesto eden kadınlar, bu sabah Meclis'in önünde toplandı.
Tepki çeken önergenin bugün Meclis Genel Kurulu’nda oylanması bekleniyordu. Hafta sonu boyunca Türkiye’nin çeşitli illerinde eylemler yapan kadın örgütleri, bu kez Meclis'in önünde toplandı.
TBMM Dikmen kapısı önünde saat 10.30’da buluşacak kadınlar, önergeye "hayır" dedi.
ÖNERGE GERİ ÇEKİLDİAynı dakikalarda Başbakan Binali Yıldırım, tepki çeken önergenin geri çekildiğini açıkladı.
Yıldırım, "Gerek toplumda bu konuda mutabakatın sağlanması, gerek Cumhurbaşkanımızın bu konudaki mutabakat çağrısı gerekse de muhalefet partilerine kendi önerileri geliştirmeleri için zaman tanınması bakımından meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz"dedi.
İşte Meclis önündeki eylemden fotoğraflar:
Kadınlar yürüyor. Tecavüzcüler hak ettiği cezayı alsın, aklanmasın diye yürüyor. Ve haykırıyorlar; #TBMMTecavüzüAklama pic.twitter.com/PLP72omVJ6
— Cemal Okan Yüksel (@cemalokanyuksel) 22 Kasım 2016