İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi 19-20 Kasım "Kadınlar Hayalindeki Kenti Konuşuyor Formu"
Yaşamın her alanında kadınların karşılaştığı eşitsizliklerin ortadan kalktığı, özgür, eşit, adil bir dünyada yaşamaya katkı koymak için, AB Sivil Düşün Programı Destekli "Kadınlar Hayalindeki Kenti Konuşuyor" Formu'nda İzmir'in 30 İlçesinden Gelen Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanları İle Temsilcileri, İlçelerini Temsilen Gelen Sivil Toplum Örgütlerinin Üyeleri, Kadın Kooperatiflerinin Temsilcileri ile Biraraya Geldik. İki Gün Sürecek Forumda
1. Gün Sabah
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Temel Kavramlar ve Ayrımcılık: Prof. Dr. Melek Göregenli
Şiddetsizlik: Şiddetsizlik Antrenörü ve Sosyolog Ferda Ulker
1. Gün Öğlen
Kent ve Kadın: Prof. Dr. Huriye Toker Yaşar Ün. YÜKAM Müdürü
Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet: Ayla Çelik CEİD İzmir Koordinatörü
Karar Alma Mekanizmalarında Kadın: S. Nazik Isik , Eşit Yaşam Derneği / Equal Life Association Bşk.
1. Gün Akşam
Yaratıcı Drama: Psikolog Seher Gündoğan
Aktardıkları bilgiler ile katkı koydular.
Her daim bilgi birikimi ile katkı koyan değerli hocalarımıza, Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç'a, Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Şube Müdür'ü Irmak Yılmaz 'a, Kadın Çalışmaları Şube Müdür'ü Emel Dönmez'e, İzmir’in çeşitli ilçelerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin sağlanmasına yönelik mücadele ederek, kadınların öncelikle düşüncelerinde kendi özgür dünyalarını yaratmalarına yol açan değerli kadın meclisi başkanlarımız ile temsilcilerine, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine ve de İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyelerine, yoğun programına rağmen bizlerle birlikte olan Sayın Neptün Soyer’e, katılımcı demokrasiye inan ve bizi destekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e gönülden teşekkür ederiz.
İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisinin AB Sivil Düşün Programı Destekli "Kadınlar Hayalindeki Kenti Konuşuyor" Formu'nda İzmir'in 30 İlçesinden Gelen Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanları İle Temsilcileri, İlçelerini Temsilen Gelen Sivil Toplum Örgütlerinin Üyeleri, Kadın Koop. Temsilcilerinin katıldığı Forum'da
2.Gün Sabah
Proje Yazma: Avrupa Birliği Uzmanı Fatih Şahin
Ağ Oluşturma: Turuncu Derneği Genel Sekreteri Ceren Bilgin Göç
Aktardıkları bilgiler ile katkı koydular.
İki Gün boyunca farklılıklarımızı, her ilçenin farklı ihtiyaçlarını, önceliklerini ve deneyim paylaşımlarını konuştuk. 30 ilçenin Temsilcilerinin ortaya koyduğu hayallerin deki kentin raporunu hazırlamaya ve bir Ağ oluşturmasına, orada bilgi birikimi ve deneyimlerimizi paylaşmaya karar verdik.
İzmir’in çeşitli ilçelerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin sağlanmasına yönelik mücadele ederek, kadınların öncelikle düşüncelerinde kendi özgür dünyalarını yaratmalarına yol açan değerli kadın meclisi başkanlarımız ile temsilcilerine, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine, Kadın Koop. temsilcilerine, iki gün boyunca sunum konusunda destek olan Banu Seda Akyüz'e ve de İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyelerine, proje yazım ve eğitim konusunda destek olan Ceren Bilgin Göç ve Fatih Şahin hocam'a gönülden teşekkür ederiz.
#KadınDayanısmasıYasatır
#EsitligiYoksayanAdaletiSaglayamaz
#KadınızEsitizBizVarızHaklarımızdanVazgecmiyoruz