
Edremit Kent Konseyi yenilendi
Edremit Kent Konseyi yenilendi
Edremit Kent Konseyi Başkanlığı’na Özlem Aytekin seçildi
Edremit Kent Konseyi’nde yeni dönemin ilk seçimli genel kurulu yapıldı. Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın aday olmadığı seçimlerde Kent Konseyi Başkanlığı’na Özlem Aytekin seçildi.
Edremit Kent Konseyi’nin 31 Mart seçimlerinden sonra ilk seçimli genel kurul toplantısı Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan daha önce yaptığı açıklamada Kent Konseyi Başkanlığı’na kesinlikle aday olmayacağını, belediyenin konseyde bir kişi tarafından temsil edileceğini ve konseyin bağımsız bir yapısının olması gerektiğini ifade etmişti.
Edremit’te ki kurumlar, dernek, vakıf, esnaf odaları temsilcilerinden oluşan 136 delegenin katıldığı genel kurulda divan başkanlığına oy birliği Çamcı Mahallesi Muhtarı İsmail Öztürmen seçildi.
Kent Konseyi Başkanlığı için üç adayın çıktığı genel kurulda yürütme kurulu içinde 29 aday yarıştı. Kent Konseyi Genel Sekreteri Metin Tunçer, yaptığı açılış konuşmasında Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.
Edremit Belediye Başkan Vekili Metin Aktaş yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarına destek için İstanbul’da bulunduğu için katılamadığını belirterek selamlarını iletti.
Kent Konseyi Başkanlığı’na Kubilay Saygın Öztürk, Özlem Aytekin ve Hasan İleri aday oldu. Yapılan seçimler sonucunda 79 oy alan Özlem Aytekin Kent Konseyi Başkanlığı’na seçildi.