CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’den Cumhurbaşkanı’na çağrı:
Kurtuluş Savaşı’nın 100’ncü yıl törenleri İzmir’den başlamalı
Sertel: Hasan Tahsin 100’ncü yılında resmi törenle anılmalı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 15 Mayıs 1919’da düşmana ilk kurşunu sıkarak Kurtuluş Savaşı’nın fitilini ateşleyen Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in 100’cü yıl anmasının Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi tören kapsamına alınması gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı’nca yayınlanan genelge ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı’nın 100’üncü yılının özel etkinliklerle kutlanacağını hatırlatan Sertel, “Kurtuluş Savaşı’nın 100’ncü yılının 2019 yılı boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanması önemli ve anlamlıdır. Ancak 15 Mayıs 1919’da İzmir’de düşmana ilk kurşunu sıkan ve ardından şehit olan gazeteci Hasan Tahsin’in 100’ncü yıl anmasının devlet resmi töreni kapsamına alınmaması da önemli bir eksikliktir. Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in 100’ncü yıl anması, Konak’taki heykeli önünde yarım saatlik bir anma ile geçiştirilmemeli Cumhurbaşkanlığı’nın talimatıyla İzmir’in geneline yayılarak geniş kapsamlı törenler düzenlenmelidir” dedi.
CUMHURBAŞKANI’NA ÇAĞRI
Altı yıl süreyle Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yaptığını belirten Atila Sertel, gazeteciler olarak Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’i her yıl Konak’taki heykeli başında onurla, gururla andıklarını, 100’ncü yıl anmasının çok daha geniş kapsamlı olması gerektiğini söyledi.
CHP İzmir Milletvekili Sertel, şöyle devam etti: