Sahaya inemeyen iktidar düşünsün...
Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Temmuz itibarıyla tatile girdi. Üç aylık bir tatilin ardından 1 Ekim Cumartesi günü açılarak 27. Dönem 6. Yasama yılı faaliyetlerine başlayacak.
6. Yasama yılın sözleşmelilere kadro verilmesi, kangrene dönüşen EYT sorununun çözülmesi bekleniyor. Seçimden önceki son viraja girdik ve yeni yasama yılı bir hayli hareketli geçecek gibi görünüyor.
Meclis 1 Temmuz'da tatile girdi ancak başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP'nin milletvekilleri ve tüm örgütü tam kadro sahada.
Hayat pahalılığı, ekonomik kriz gibi nedenlerle sokağa çıkamayan AKP'nin boşluğunu CHP çok iyi ve organize bir şekilde dolduruyor.
Partinin bütün milletvekilleri seçim bölgelerinde sıcağa aldırış etmeden sokak sokak geziyor, vatandaşı dinliyor. Cumhuriyet Halk Partisi, bu dönem sokaktan hiç kopmadı. Sokağın gündemini ülkenin gündemine taşıdı. Anadolu'da gezilmedik, gidilmedik il bırakılmadı.
Erzurum ve Edirne'de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde tam kadro yapılan grup toplantılarıyla da tüm Türkiye'ye önemli mesajlar verildi.
Bu toplantılar seçim sathına girildiğinin ve gümbür gümbür iktidara gelindiğinin göstergesi.
2 Ağustos'ta Erzurum'da gerçekleştirilen grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, neden Erzurum'un seçildiğini şu cümlelerle anlattı ve özeleştiri ile birlikte çok önemli mesajlar verdi:
"Meclis tatile girdi, oturalım Türkiye'nin sorunlarını seyredelim; böyle bir düşüncemiz yok. O zaman karar aldık. Bir şey yapmamız lazım, bir yerden başlamamız lazım. Nereden başlayalım? Hepimizin aklına bir tek kent geldi; Erzurum'dan başlayalım.
Erzurum; tarihi şehir mi? Tarihi şehir. Kadim şehir mi? Kadim şehir. Dadaşlar mı? Evet, dadaşların kenti. Bir dönem bölgenin Paris'i olarak adlandırılıyor muydu? Evet, bir dönem bölgenin Paris'i olarak adlandırılıyordu. Peki, bu kadim şehrimiz Milli Kurtuluş Savaşı'nın odak noktası, başlangıç noktası mıydı? Evet, odak noktası başlangıç noktasıydı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Erzurum Milletvekilli miydi? Evet, Erzurum milletvekiliydi. Dolayısıyla Erzurum'un hem bizim tarihimizde hem Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde özel bir yeri var. Peki, soru şu: Madem bu kadar önemli, madem tarihsel açıdan bu kadar derinlikli olan bir kent acaba neden CHP'ye sempati göstermedi? Neden bir tek milletvekili bile uzun süredir CHP'den çıkarmadı? Önemli bir soru ama bu sorunun cevabını siz değil ben vereyim.
Bu işin sorumlusu, bu işin kabahati Erzurumlularda değil, Cumhuriyet Halk Partililerde, yani bizlerde. İğneyi önce kendimize batıracağız."
Bu cümleler ve yapılan özeleştiri son derece önemli. Gitmediğin yerde yoksun. CHP son dönemde her ilde her ilçede varlığını gösteriyor. Bunun ödülünü bir önceki genel seçimde almış, 4o yıldır milletvekili çıkaramadığı illerde milletvekili çıkarmıştı.
Bu genel seçimde Türkiye'nin 81 ilinde Cumhuriyet Halk PArtisi'nin milletvekili çıkaracağına inanıyorum. Yapılan bu çalışmaların, halka dokunmanın, halkı dinlemenin karşılığının sandıkta alınacağına eminim.
Ne demiştik; "Gitmediğin yerde yoksun."
Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin her ilinde, ilçesinde, köyünde varlığını hissettiriyor, halka dokunuyor.
Bundan sonrasını 20 yılda ülkeyi tekrar 20 yıl geriye götürdükleri için, zam yağmurlarından dolayı gelen yoğun eleştirilerden çekindikleri için sokağa çıkamayan, sahaya inemeyen iktidar düşünsün.
Sevgiyle kalın